Neuvoja mustesuihkutulostimen käyttäjille

Oulun Mustepalvelussa täytämme edullisesti uudelleen lähes kaikki tulostuspäällä varustetut mustepatruunat sekä värisäiliöt, jokaisen mallin omalla erikoismusteella. Tulostuspäällä varustettuja mustepatruunoita ovat esimerkiksi HP:n ja Canonin patruunat, kirjoituspäättömiä värisäiliöitä käyttävät muun muassa Epson ja Canon.

Yleisiä käyttöohjeita

Älä käytä mustepatruunaa täysin tyhjäksi.

Tulostimen osoittaessa, että patruuna on tyhjenemässä tai tulostuksen laatu on heikkoa, olisi suositeltavaa tuoda patruuna täytettäväksi.

Älä päästä patruunaa kuivumaan

Lähes kaikkien mustekasettien sisällä on imusieni. Mikäli sieni pääsee kuivumaan kovaksi, ei kapillaari-ilmiö enää toimi. Mustetta tulee silloin liikaa tai ei lainkaan ja patruunan puhdistamiseen menee enemmän aikaa. Joissakin tapauksissa patruunaa ei saada enää toimintakuntoiseksi.

Koske vain patruunan muoviosiin

Tarttuessasi patruunaan koske vain sähköä johtamattomiin muovipintoihin.  Älä koske sormin patruunan tulostuspäähän tai metalliosiin. Mikropiirien ja tulostuspään metalliosien koskettaminen voi aiheuttaa mikrovarauksen purkautumisesta tai hapettumisesta johtuvan käyttöhäiriön.

Patruunan suojaaminen

Tulostuspäätä ei saa suojata teipillä eikä patruunaa saa pakata pelkästään muovipussiin. Parhaiten patruunan säilyttämiseen sopii tätä varten tehty suojakotelo. Patruuna pitäisi ainakin kääriä paperiin ennen sen pakkaamista muovipussiin.

Patruunan säilyttäminen käyttövalmiina

Jos mustepatruunaa säilytetään pitkään tai jos tulostin seisoo käyttämättömänä, voivat kirjoituspään mustesuuttimet kuivua. Patruunaa olisikin hyvä käyttää vähintään kerran viikossa tulostamalla muutama rivi kaikilla perusväreillä, jolloin tulostimen kirjoituspää pysyy kunnossa. MUSTEPALVELUSSA tukkeutuneetkin väripatruunat voidaan puhdistaa ja saada usein patruuna jälleen toimintakuntoiseksi.

Tulostuspään lämpenemisvaara

Usein muste kiehutetaan mustepatruunan tulostuspäässä sopivan pisaroinnin aikaansaamiseksi. Muste toimii tällöin kuumenevan sähkövastuksen jäähdytysaineena, joka estää vastuksen liian kuumenemisen ja palamisen. Musteen loppuessa jäähdytys ei toimi ja kirjoittimen tulostuspää voi ylikuumenemisen vuoksi vaurioitua pysyvästi. Siksi suosittelemme, ettei tyhjää väripatruunaa käytetä tulostimessa, vaan musteen vähetessä patruuna täytetään ajoissa.